King Chulalongkorn Memorial Amateur

Radio Society in Ragunda, Sweden

 

 

DAGBOK OCH BILDER

(Bildgalleriet hittar du under reportaget)

2014-10-22 -- 2014-10-28

 

Återkommande gästbesökare från Belgien och Tyskland.

 

För sjunde året i rad....

 

För sjunde året i rad valde ON6UQ/Marcel och DD2CW/Jef att komma tillbaka till Utanede och aktivera SI9AM under CQ World Wide DX Contest SSB den 25 – 26 oktober. För tredje året i rad deltar också lyssnaramatören ONL741/Dirk och för andra året i rad deltar ON7TQ/Roger. Gruppen kallas numera allmänt för “The R-TEAM” hemma i Belgien. I CQ WW DX Contest SSB deltar “The R-TEAM” i multi singel klassen.

 

Vid lunchtid den 22 oktober anlände The-R-TEAM med flyg till Stockholm och därefter blev det hyrbil upp till SI9AM. I Njurunda blev det en kort paus för där bjöds det på kaffe och smörgåsar hemma hos SM3LIV/Ulla och SM3FJF/Jörgen. SA3AWT/Pelle med YL/Kikki deltog också och välkomnade The-R-TEAM speciellt DD2CW/Jef, där dom tidigare i sommar hade haft nöjet att besöka och bott över hos Jef på hans Gasthof “Zum Ochsen“ som ligger ca 150 km från Friedrichshafen. Senare på tisdagskvällen var The R-TEAM på plats på SI9AM i Utanede och blev QRV direkt på amatörradiobanden.

 

Grabbarna fick också möjlighet att besöka den Thailändska Paviljongen eftersom den är öppen varje år den 23 oktober till minne av Kung Chulalongkorns Dödsdag. Läs mer.

 

Fakta och länkar

Vill du veta mer om DD2CW/Jefs Gasthof ”Zum Ochsen” besök hans hemsida

www.gasthof-ochsen.net/index-en.htm

 

Läs deras egen berättelse. https://on6uq.wordpress.com/

 

 

Grattis!

Förra året körde grabbarna också CQ WW DX Contest SSB och kom då på 2:a plats i Sverige, 72 plats i Europa och 135 plats i världen i klassen Multi Operator - Single Transmitter.

 

Läs mer om deras förra besök.