Plusgiro 24 53 04-1


Vid betalning från utlandet

IBAN:

SE16 9500 0099 6042 0245 3041


BIC-kod (SWIFT-adress):

NDEASESS


Kontohavare:

CHULALONGKORN AMATEUR RADIO SOCIETY IN RAGUNDA

KING CHULALONGKORN MEMORIAL AMATEUR RADIO SOCIETY IN RAGUNDA, SWEDEN

Website:

www.si9am.com 

Email:

info@si9am.com

Copyright:

SM3LIV Ulla Norrmén

King Chulalongkorn Memorial Amateur   

Radio Society in Ragunda, Sweden


DAGBOK OCH BILDER

(Bildgalleriet hittar du under reportaget)

2013-01-22 -- 2013-01-28

Guestoperators ON5RZ/Raf, ON7DS/Dirk and ON4JW/Jean


Tisdag den 22 januari

På tisdagskvällen anländer ON5RZ/Raf till Sundsvalls Järnvägsstation. Han hälsades varmt välkommen till Sundsvall av SM3JOS/René och SM3FJF/Jörgen som var på perrongen och mötte honom.

Därefter blev det fika och en pratstund på Jörgens arbetsplats i Sundsvalls Centrum. Senare på tisdagskvällen åker de tre till Sundsvalls Radioamatörers (SK3BG) klubblokal för en träffkväll, där temat denna kväll var “Kom igång på PSK31”.


Onsdag den 23 januari

Precis ett dygn senare anländer ON7DS/Dirk och ON4JW/Jean till Järnvägsstationen i Sundsvall. De hälsas välkomna av SA3AWT/Pelle, SM3JOS/René och SM3FJF/Jörgen. Under tiden hämtar ON5RZ/Raf en hyrbil. Sedan åker de till Sundsvalls Radioamatörers (SK3BG) klubblokal där det blev välkomstfika innan de åkte vidare till SI9AM i Utanede.


Torsdag den 24 januari

På torsdagsförmiddag får SM3FJF/Jörgen ett telefonsamtal från ON5RZ/Raf som berättar att det är antennproblem på SI9AM. Höga SWR-värden på beamen för 10-15-20 meter. Jörgen förklarar att man tidigare haft liknande problem. Man hittade då problemet i koaxanslutningarna inne i plåtskåpet som är placerad på antennmasten.


För att inte förlora tid tar Jörgen ledigt resten av dagen från jobbet och åker upp till SI9AM i Utanede. SM3BQC/Arne följer med. Väl uppe i Utanede har ON-grabbarna hittat felet och åtgärdat detta och SWR-värdena är åter normala på beamen. De fixade felet i minus 24 graders kyla.


Man kan verkligen känna kylan och se sin egen andningsrök från utandningen säger ON5RZ/Raf. Jörgen tillägger ”Tyvärr har ni haft problem idag men passa på och njut av denna fina vinterdag. För bättre vinterväder än så här blir det inte, solen skiner från en klarblå himmel, rimfrost i träden och det är –24 grader.


Inomhus bjuds det på varmt kaffe – och grabbarna ställer upp för fotografering med de fina diplomen som de erhållit från tidigare contesttävlingar i Utanede.


Lördag och söndag den 26 och 27 januari

En stor videosuccé blev det under UBA HF SSB DX Contest, där man live kunde följa ON-grabbarna under UBA Contest genom en streamad videosändning.


Deras mål var att nå en hög placering. De gjorde ett mycket bra contestresultat och kom på 3:e plats.  Ett stort Grattis!Resultat se

http://www.uba.be/en/hf/contest-results/contest-results-selection?year=2013&vid=3107#DMåndag den 28 januari

På måndagen var det så dags att resa tillbaka till Belgien.

Tre glada herrar dök upp på Jörgens arbetsplats i Sundsvall för en kopp kaffe och lite eftersnack till UBA-Contest och deras Winter DXpedition till Utanede.


På järnvägsstationen sa SM3JOS/René och SM3FJF/Jörgen ”Hej och Välkommen åter” och önskade en trevlig tågresa till Arlanda/Stockholm och flygresa hem till Belgien.


---------------------------------

I den belgiska tidskriften CQ-QSO nr 05-06/2013 skriver Dirk en reseberättelse. Tidskriften är både på franska och flamländska.


Läs ON7DS artikel på franska/flamländska.SM3JOS/Rene har översatt den till svenska.

Vill du se bilderna till artikeln får du öppna ovanstående pdf-fil.

 

Läs den svenska översättningen av artikeln.